BOOK TID

Svedbehandling

Svedbehandling

Klinik Inito tilbyder behandling mod armsved og håndsved. Botox gives som intradermale injektioner efter at området har behandlets med bedøvnings crème.

Årsager til hyperhidrose

For de fleste, som lider af hyperhidrose, findes der ikke nogen anden årsag, end at det er arveligt betinget. Hyperhidrose er karakteriseret ved patologisk øget svedproduktion i en sådan grad, at det er socialt invaliderende. Det skønnes, at 0,5-1 % af befolkningen i den vestlige verden lider af aksillær hyperhidrose/øget svedproduktion.

Lokalisation

Øget svedtendens kan forekomme overalt i kroppen: I ansigtet, i armhulerne, håndfladerne, foden eller generaliseret.

Svedens funktion

Sved produceres af forskellige svedkirtler. De findes overalt på kroppens overflade. Sved i normal mængde er vigtig for gribefunktionen og har afkølende effekt.

Armsved (aksillær hyperhidrose)

Aksillær hyperhidrose er en hyppig tilstand. Mennesker, der lider af aksillær hyperhidrose har en forringet livskvalitet. Det virker hæmmende på deres sociale aktiviteter. Tøjbudgettet er ofte højt, fordi trøjer og skjorter bliver ødelagt af sved og deodoranter.

Håndsved

Sved fra hænderne er vigtigt for at få et godt greb. Overdreven håndsved påvirker dog personen negativt på mange fronter. Den øget svedtendens forringer gribefunktion. Personen undgår konsekvent at give hånd. At hilse på eller holde andre mennesker i hånden med svedig hånd føles pinligt og ubehageligt.

 
 

Effekten af en svedbehandling

Ni ud af ti er tilfredse med resultatet i 3-5 måneder. Effekten mærkes 2-3 dage efter svedbehandlingen.

Hvad er bivirkningerne?

Eventuelle bivirkninger efter behandling med Botox er forbigående. Der kan konstateres svaghed i pincetgrebet ved behandling af håndfladen.

 
 
Scroll to Top