Hovedpine og Botox

Der findes mange forskellige typer af hovedpine. Årsagerne til hovedpine er mange. Der findes også mange forskellige former for behandling mod migræne.  Der er tale om en kompleks problemstilling, som kræver vurdering ved en neurolog, som er speciallæge i nervesygdomme og hermed hovedpine. I vores klinik tilbyder vi behandling af forskellige former for hovedpine med botox, hvis vores speciallæge vurderer at det vil gavne dig. Vores læge er speciallæge i neurologi.

Typer af hovedpine

Typer af hovedpine

  • Kronisk migræne
  • Spændingshovedpine
  • Hovedpine på baggrund af muskelspændinger efter trauma mod hoved eller nakken (piskesmæld)

Forløb

Vores speciallæge vurderer dig med henblik på hvilken type hovedpine du har. Han vil gennemgå dit medicinindtag og tale om evt. behov for yderligere udredning samt om du kan få gavn af en BOTOX behandling. Inden konsultationen sender vi dig en hovedpinedagbog som du bedes have udfyldt, for at kunne hjælpe dig bedst muligt. Du bedes ligeledes at medbringe en komplet liste over de præparater som du indtager og har indtaget på grund af hovedpinen. Hvis vores neurolog finder indikation for behandling bliver du tilbudt behandling. Du bliver tilbudt behandling med BOTOX med 12 ugers mellemrum. Hvis manglende effekt efter to behandlinger, så vil vi ikke tilbyde dig yderligere behandlinger rettet mod din hovedpine.

Hovedpine migræne behandling

Formål

Færre dage med hovedpine.

Botox

Er en nervegift som hæmmer forbindelsen mellem nerve og muskel. Den får musklen til at ”slappe af”. De seneste studier viser dog at Botox også blokerer smertesignaler og dermed effekt på hovedpinen. Den eksakte mekanisme er endnu ikke klarlagt.

botox migræne bivirkninger

Behandling

For kronisk migræne er der nogle fastlagte områder hvor man injicerer botox. For andre hovedpinetyper vil vores læge vurdere om du kan behandles og i hvilket område.

Bivirkninger

Forvent en let rødmen efter injektionen, som dog forsvinder i løbet af 30 minutter.  Allergisk reaktion kan forekomme. Ved behandling omkring øjnene, kan der forekomme hængende øjenlåg. Muskelsvaghed kan også forekomme.